Saskia Maarse

Ik ben Saskia, ben getrouwd met Laurens en we hebben 3 kinderen. Ik ben werkzaam als apothekersassistente in MST Enschede. En verder hou ik enorm van volleyballen en gezelligheid.

Dit bericht is geplaatst op 03-07-2022

Na een zoektocht van vele jaren, waarin ik heb getwijfeld aan Gods bestaan. En als God bestaat, wie ben ik dan om bij Hem te horen? Concreet, ‘wie ben ik in Christus?’

Ruim 2 jaar geleden is er voor mij gebeden en in dat gebed ben ik aangeraakt. Vanaf dat moment is mijn innerlijke veranderd. Het voelde alsof mijn ogen door God werden geopend. Dat merkte ik direct in het Bijbellezen. Voorheen las ik de Bijbel omdat het zo hoorde, ik begreep het niet, raakte mij niet en het maakte geen indruk op mij. Nu vind ik de Bijbel 1 groot spannend boek, ik lees, ervaar en leer elke dag weer iets nieuws. Alle losse puzzelstukjes vallen samen tot 1 prachtige puzzel.

Op mijn vragen krijg ik antwoorden. Overigens niet allemaal tegelijk, maar ik ontdek dat God mij keer op keer meeneemt op reis om bepaalde puzzelstukjes in mijn leven goed te leggen.

Het allermooiste in mijn aanraking is dat er een basis van vertrouwen is gelegd waarop ik verder mag groeien en bouwen. Er is vrede en rust in mijn hoofd gekomen. Er zijn muren van twijfel en onzekerheid afgebroken, voorgoed! Ik ben geliefd, vergeven en ik mag leven in Zijn vrijheid!

Ik durf dan ook oprecht te zeggen dat de oude Saskia er niet meer is. Er groeide een verlangen naar de doop. In het water van de doop mag ik samen met Jezus ondergaan en weer opstaan om een nieuw leven te leiden. Hij nam mijn zonden mee aan het kruis en ik mag in Zijn gerechtigheid leven. Samen met Jezus mag ik overwinnaar zijn, Hij die mij als eerste liefhad.
Ik geloof in God de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.
Hij is de bron van mijn bestaan, in Zijn waarheid wil ik leven. Hij geeft mij leven en wijst mij de weg naar het leven. Hij is het Licht en in dat licht wil ik Hem volgen en discipel zijn.

Mijn hart is vol vreugde wat ik in woorden en daden tot uiting wil laten komen. Ik mag stralen in de vrucht van de Geest. In vertrouwen leg ik mijn leven in Zijn handen.
Ik ben Gods geliefde dochter en Hij zal mij leiden.