Janneke Jansen

Ik ben Janneke Jansen, ben 56 jaar, getrouwd met Hans, we wonen in Rijssen. Onze jongste Mart (23) woont nog thuis, dochters Laure en Marije wonen op zichzelf. We hebben 2 hondjes. Ik werk bij Stichting Philadelphia in Rijssen als begeleidster. Opwekkingsmuziek vind ik heerlijk om te luisteren en mee te zingen, dankbaar dat er muziek bestaat.

Dit bericht is geplaatst op 03-07-2022

Ik kwam samen met mijn vriendin bij een Vrij Zijn dag, een jaar of 10 geleden. 

Die hele Vrij Zijn dag was de hele kerkdienst al anders dan ik gewend was, heel veel zingen. De preek erg praktisch , eenvoudig en met humor, er hing een prettige sfeer.

Toen kwam de avonddienst, Martin Koornstra vertelde van alles en bad, en er gebeurde van alles in de zaal. Mensen bij wie iets gebeurde mochten op het podium vertellen waarvan ze genezen waren en dat deden ze, ik wist direct, dit is echt en dit is van God. Achteraf is er bij mij in een split second een sluier weggehaald of zo.

En vanaf die dag werd ik veranderd van een kerkmens, (met kerkmens bedoel ik, ik ging naar de kerk elke zondag, maar ik verdiepte me er verder niet in, dacht er ook niet over na) naar een Christen, waarin God, Jezus, kerk, de Bijbel en opwekkingsliederen erg belangrijk zijn geworden. Door de jaren heen heb ik keuzes gemaakt om bepaalde boeken niet meer te lezen, bepaalde programma’s en films op tv niet meer te kijken, mijn muziekkeuze is nu heel erg anders.
En zo is er heel wat veranderd bij mij van binnen. Later leerde ik wat van de Heilige Geest, ik ben nog steeds aan het leren, en ik raak nooit uitgeleerd over God. Hij is vol Liefde en Goedheid. En nu wil ik me laten dopen, kopje onder, met Jezus gestorven en weer op gaan staan uit het waterbad, het graf, omdat ik alles van Jezus verwacht, alleen kan ik het niet, alleen heb ik niets in handen, met Jezus heb ik alles in handen, ik wil gaan doen hoe Hij deed, in zijn voetsporen.
Ik weet nu wie ik ben in Christus, ik ben zijn geliefde dochter.